quigong

Qigong

Qigong este o metodă asiatică de terapie a corpului, a minții și a sufletului, care are la bază un sistem chinezesc antic de cultivare a sănătății, prelungire a tinereții și dobândire a longevității

Ce este Qigong?

Având originea în China, cu o vechime de peste 7000 de ani, Qigong-ul poate fi definit ca un ansamblu de practici ce au ca scop întărirea organismului, creşterea vitalităţii, obţinerea unei stări optime de sănătate, atingerea longevităţii şi dezvoltarea capacităţilor latente ale fiinţei umane.

Practica de qigong include o mare varietate de tehnici - posturi statice sau exerciţii dinamice, cu mişcări line şi armonioase ale corpului, combinate cu modalităţi specifice de respiraţie şi concentrare mentală. De asemenea, Qigong-ul  include numeroase forme de meditaţie şi exerciţii de relaxare.


Benficiile Qigong-ului:

  • reducerea nivelului de stres
  • cresterea vitalităţii si a tonusului general
  • cresterea imunitatii
  • imbunatatirea functiilor respiratorii, a circulatiei sangvine si limfatice, a digestiei

Practica perseverenta conduce la echilibru si armonie in corp, minte si spirit, creand o atitudine pozitiva, tonica si stabila, precum si o constanta bucurie de a trai.


Consideram ca esti special

Din punct de vedere genetic, oamenii nu s-au schimbat. Insa, de-a lungul timpului, durata de viata a oamenilor a scazut. Qigong poate fi o sansa pentru prelungirea duratei de viata.
Stresul, mostenirea unei predispozitii sau a unei boli, urmarea unui tratament medicamentos sau a unei interventii chirurgicale pot influenta negativ calitatea vietii. Qigong poate fi o sansa pentru imbunatatirea calitatii vietii.